Calimero
Ingrediencie:
-
30ml kávy
-
50g Bombardina
-
50ml horúceho mlieka alebo rastlinnej alternatívy (Aito BIO Barista Ovsený Nápoj)
-
15ml nealko destilátu (podľa chuti)
-
Šľahačka (fľaša na šľahačku)
Postup prípravy:
-
Prvá vrstva: V horúcom mlieku dôkladne rozmiešajte 50g Bombardina, kým vznikne hladká zmes. Nalejte do skleneného pohára a primiešajte 15ml nealkoholického destilátu. Nechajte chvíľu odstáť.
-
Druhá vrstva: Opatrne nalejte horúce espresso cez lyžičku tak, aby vytvorilo krásnu oddelenú vrstvu.
-
Ozdobenie: Na vrch nápoja pridajte bohatú vrstvu šľahačky.
-
Finálny dotyk: Ozdobte šľahačku čokoládovými hoblinkami Curly Whirly pre dokonalý vzhľad a chuť.